Efter debut: Kæmpestort at synge nationalsangen

Det var en stor oplevelse for Randers FC’s Christian Erbo Østergaard at få landsholdsdebut for U16-landsholdet, da han spillede to kampe mod Portugal i sidste uge.

Man hører tit fodboldspillere fortælle, at noget af det allerstørste, man kan opleve på banen er at spille kampe for sit land. Den oplevelse kan den 16-årige forsvarsspiller Christian Erbo Østergaard nikke genkendende til.

Han fik nemlig landsholdsdebut i sidste uge for U16-landsholdet, der i to kampe mødte Portugal.

– Det var en stor oplevelse at være med for første gang, for det er noget, jeg altid gerne har villet og noget, som jeg altid har arbejdet henimod. Da jeg blev udtaget, var jeg stolt, og det at spille mine første kampe for Danmark er noget, jeg aldrig vil glemme. At stå og synge nationalsangen var kæmpestort, fortæller Christian Erbo Østergaard.

Han fik debut i det første af to opgør mod Portugal, da han blev skiftet ind og fik de sidste 10 minutter. To dage senere startede han inde og spillede 70 minutter.

– Det var en stor oplevelse og samtidig meget lærerigt. Da jeg skulle starte inde, var der lidt nerver på, men mine holdkammerater var fantastiske til at hjælpe, og så forsvandt nerverne hurtigt. Det var fedt at være en del af kampe med virkelig dygtige spillere på begge hold, hvor der var stor kvalitet over det hele. Det var på et niveau, hvor man virkelig blev straffet for de fejl, der blev begået. Det var fedt at blive matchet mod andre spillere, end dem man plejer at spille overfor til daglig. Jeg er godt tilfreds med min egne præstationer og gik en masse læring, som jeg glæder mig til at bygge videre på derhjemme, hvor vi har en spændende kamp mod AGF forude.

Den første kamp tabte Danmark 2-1 på et sent mål, mens kamp to endte 2-2. Her udnyttede portugiserne en nervøs dansk start til at komme foran 2-0, men det danske hold fik kæmpet sig tilbage og udlignet kort inde i anden halvleg.

Uden for banen var det også en stor oplevelse for det 16-årige randrusianske forsvarstalent.

– Setuppet var imponerende, og der er virkelig styr på det og tænkt i detaljer. Der blev taget godt hånd om os, og det var fedt at prøve. Banerne og faciliteterne var helt i top, så det var en helt fantastisk oplevelse.

Christian Erbo Østergaard stammer fra moderklubben Dronningborg Boldklub og spiller til daglig på Randers Freja FC’s U17-ligahold. Han går i 9. klasse på Randers Realskole.

Talentpartner i Randers FC er MAKEEN Energy.

(det er Christian Østergaard med nummer 4 på trøjen)

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: DBU