Holdet bag holdet: En alsidig kommunikations-blæksprutte

I denne serie – holdet bag holdet – går vi tæt på nogle af de medarbejdere i Randers FC, der ikke har fodboldstøvler på og dermed er knap så kendte hos menigmand. Denne gang er turen kommet til Martin Albrechtsen, der er kommunikationsmedarbejder i klubben. Et job, der medfører lidt af hvert!

Okay, helt ukendt er Martin ikke. En vigtig del af hans opgaver i Randers FC er nemlig at lave en lang række forskellige videoer til hjemmeside, Facebook, Instagram osv., så her dukker Martins ansigt og behagelige stemme op med jævne mellemrum.

Men ellers skulle vi hilse og sige, at et job som kommunikationsmedarbejder i Randers FC byder på lidt af hvert. Således har Martin også været stadionspeaker som afløser for Bo Ørris, han har også vikarieret for Niels Fisker på Radio Alfa, og så har han såmænd også taget en tørn inde i maskot-trikoten – altså McAnders. For bare at nævne lidt af det, der understreger alsidigheden.

Drømmescenarie

Martin er kandidat i virksomhedskommunikation, og som en del af uddannelsen kom han i praktik i Randers FC tilbage i efteråret 2017. Her gjorde han det så godt, at han efterfølgende blev tilbudt en tjans som studiemedhjælper og derefter som deltids kommunikationsmedarbejder. Lidt af et drømmescenarie for Martin, der altid har været bidt af fodbold i almindelighed og Randers FC i særdeleshed.

– Siden min far tog mig med til fodbold som knægt, har jeg været en kæmpe fan. Først af Randers Freja og siden af Randers FC. Derfor var det også en stor drøm at komme til at arbejde i klubben, så da jeg skulle bruge en praktikplads i forbindelse med mit studie, sendte jeg selvfølgelig en ansøgning afsted til Randers FC, og jeg er superglad for, at jeg fik chancen, fortæller Martin, der i dag er på halv tid i klubben, hvilket vil sige cirka 16 timer om ugen.

– Eller rettere, jeg får løn for halvtid men er her noget længere, lyder det med et velment smil fra Martin.

– Men det er en livsstil, og jeg nyder det maksimalt. Det er supersjovt.

Et par helt andre jobs

At Martin kun er på halv tid i klubben, betyder, at han også har et par andre jobs. Blandt andet som klubassistent i Randers Ungdomsskole samt som ungdomsskolelærer i boldspil på Nørrevangskolen, Langå Skole og Korshøjskolen i Harridslev, ligesom han har arbejdet med visuel storytelling hos Randers Kommune og Aalborg Kommune. Med andre ord også her en bred palet af forskellige opgaver.

– Jeg har det sjovt med de forskellige kasketter, og jeg har på alle måder en varieret og alsidig arbejdsuge. Samtidig stortrives jeg også ved at have så meget med unge mennesker at gøre.

– Når det er sagt, skal det da ingen hemmelighed være, at jeg meget gerne vil arbejde med kommunikation på fuld tid. Her er håbet selvfølgelig, at jeg kunne blive ansat på fuld tid hos Randers FC, men ellers er jeg på udkig efter et andet hel- eller halvtidsjob inden for kommunikation.

– Jeg kan lide både at arbejde med den praktiske kommunikation og den strategiske, så de fleste former for kommunikationsjobs har interesse, fortæller Martin, der selvfølgelig håber, at der blandt læserne af denne tekst kunne være interesserede virksomheder.

Naturoplevelser og ekstreme udfordringer

Martin er 32 år og altså glødende fan af Randers FC, hvilket i enkelte perioder måske har føltes som lidt op ad bakke, men det gør ham ikke så meget.

I fritiden er han nemlig ivrig Via Ferrata-udøver, hvilket er en moderne og udfordrende form for bjergklatring. En disciplin, der kombinerer storslåede naturoplevelser med ekstreme udfordringer. Så sent som denne sommer var Martin i alperne for at klatre i bjerge sammen med sin tvillingebror.

Når det gælder Martins egen fodboldkarriere, toppede den i serie-3, og på CV’et står henholdsvis Ørsted IF og Rougsø FF. I dag er støvlerne lagt på hylden. Passionen for fodbold er helliget Randers FC, ligesom engelske Newcastle United også følges på nærmeste hold.

Som fan har Martin rigtig mange gode minder med Randers FC, hvor pokalsejren i 2006 stadig står øverst på listen, og siden han startede i praktik i klubben i 2017, er det blevet suppleret med mange gode og sjove oplevelser som medarbejder i kulisserne. Nogle af dem lidt sjovere end andre. Blandt andet skulle Martin stå for teknikken til tidligere cheftræner Ricardo Moniz’ første spillermøde i Randers FC. Her ville skæbnen, at teknikken svigtede, hvilket betød, at Martin blev verbalt afklædt af Moniz foran hele spillertruppen. Senere udviklede de to dog et godt forhold.

– Det er en livsstil at være ansat i en fodboldklub, hvor man hver dag møder passionerede og dedikerede mennesker. Sådan vil jeg også beskrive mig selv, og det at Randers FC er blevet en del af min hverdag og mit arbejde, er på ingen måde gået udover den del af mig, der er en glødende og passioneret fan. Jeg har fortsat samme intensitet i mit forhold til Randers FC, slutter Martin – ord, der trods Martins rolige fremtoning kan bekræftes herfra. Noget, der i øvrigt også gælder Martins altid omhyggelige og professionelle arbejde.

Så er der nogen derude, der kunne have brug for en knivskarp og arbejdsom kommunikationsmedarbejder, så kontakt Martin.

Men… Vi vil altså gerne beholde ham på halvtid her i Randers FC!

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC